Pogosta vprašanja in odgovori

Q: Kakšen snegolov izbrati ?
A: Na trgu je mogoče najti snegolove različnih oblik in materialov. Naloga vseh je, da preprečujejo zdrs snega in lajšajo vzdrževanje strehe. Po strehi morajo biti dovolj gosto razporejeni, kar je odvisno predvsem od naklona strehe, vrste kritine, vrste snegolova in seveda podnebnih razmer, torej od količine pričakovanih snežnih padavin. Najučinkovitejši so, če so enakomerno porazdeljeni po vsej strehi. Ločimo linijske in točkovne snegolove, navadno izdelane iz nerjaveče pločevine, lahko pa so tudi plastični, samo da opravljajo svojo nalogo. Linijski so primerni za manj strme strehe, pri večjih nagibih je priporočljiva kombinacija linijskih in točkovnih snegolovov.

Q: Koliko točkovnih snegolovov rabim za streho ?
A: Količina točkovnih snegolovov je odvisna od naklona strehe. Informativni izračun števila snegolovov za vašo streho lahko opravite na naši spletni strani pod rubriko točkovni snegolovi. Vnesete površino vaše strehe, ter naklon. Glede na izbrano se vam po potrditvi izpiše potrebna količna točkovnih snegolovov za vašo streho.

Q: Iz kakšnega materiala so točkovni snegolovi ?
A: Naši točkovni snegolovi so v največ primerih narejeni iz pocinkane pločevine debeline 1mm, ter širine 35mm, katere seveda prašno pobarvamo. Na željo stranke, pa točkovne snegolove izdelamo iz nerjavne ali pa bakrene pločevine.

Q: Ali je barva obstojna ?
A: Barva je obstojna, kar dokazujejo opravljeni testi oprijemljivosti barve št.53151Gt0, ter tehnični list proizvajalcev praškastih barv. Mesečne meritve višine temperature v peči, katere morajo biti dosežene za kvalitetno zaščito.

Q: Možnosti montaže ?
A: Montaža je možna po predhodnem dogovoru. Preko kontaktnega obrazca nam sporočite vaše želje.

Q: Ali imajo snegolovi opravljen mehanski preizkus ?
A: Točkovni snegolovi imajo uspešno opravljen mehanski test.

div

Če niste našli odgovora na vaše vprašanje, nam lahko pošljete vaše vprašanje preko spletnega obrazca in odgovorili vam bomo ter pomagali.

Kontantni obrazec - pošljite vprašanje!

Excenter stavba

Excenter stavba