Točkovni snegolovi

Montaža

Točkovni snegolovi (snegobrani, snegolovilci) so učinkoviti proti zdrsenju snega le takrat, kadar so enakomerno razporejeni po celotni strehi. Količina in razporeditev točkovnih snegolovov na 1 m2 strehe pa sta odvisna od obremenitve snega in naklona strehe. več.

Shema 1 naklon strehe 19 - 23 o
Točkovni snegolov montiramo na vsak četrti strešnik, na kapni vrsti pa vsak drugi. Potrebna količina je približno 1,5 kom/m2.
Oglejte si shemo.

Shema 2 naklon strehe 23 - 27 o
Točkovni snegolov montiramo na vsak tretji strešnik, kapna vrsta pa je neprekinjena. Potrebna količina je približno 2,2 kom/m2.
Oglejte si shemo.

Shema 3 naklon strehe 27 - 33 o
Točkovni snegolov montiramo na vsak četrti strešnik, kapna vrsta pa je neprekinjena. Potrebna količina je približno 3 kom/m2.
Oglejte si shemo.

Shema 4 naklon strehe 33 - 40 o
Točkovni snegolov montiramo na vsak drugi strešnik, kapna vrsta pa je neprekinjena. Potrebna količina je približno 4,2 kom/m2.
Oglejte si shemo.

div Tehnični podatki

Material: pocinkana elektrostatično prašno barvana pločevina, nerjavna (inox-rostfrei), bakrena pločevina, nerjavna prašno pobarvana pločevina
Teža: 0,20kg/kom
Širina: 35mm
Dolžina: 370mm, 310mm, 210mm, 170mm, 120mm

Točkovni snegolovi imajo uspešno opravljene mehanske meritve ter test oprijemljivosti barve št:53151 Gto, kar pomeni dober oprijem barve na osnovni material.

Mehanski testi, katerega smo obnovili 17.nov. 2011 za uspešno opravljeno mehansko preiskavo v laboratorijskem centru.
Poročilo o preiskavi št. : 1529/11
1 del, 2 del

21 dec. 2011 točkovni snegolovi uspešno opravljen test oprijemljivosti laka po DIN EN ISO 2409:1992
Razultat : GT 0 - brez odluščenje in brez krušenja laka
Poročilo o preiskavi št. : 1674/11

Slike

Snegolovi na strehi Snegolovi na strehi Snegolovi na strehi
Snegolovi na strehi Snegolovi na strehi Snegolovi na strehi
div Informativni izračun

V spodnje okno vpišite podatke za izračun števila snegolovov za vašo streho:

Površina strehe: m2
Naklon strehe: o
Potrebujete: 0 komadov
 


Povzetek iz časopisa Gradim

Pri nas že od leta 1990 točkovne snegolove proizvaja družinsko podjetje Excenter, Robert Zorko s.p., specializirano za proizvodnjo in montažo točkovnih snegolovov iz najkakovostnejših materialov. V podjetju izdelajo letno več kot 770000 kosov. Izdelujejo jih iz pocinkane, bakrene ali neravne (inox) pločevine v različnih dolžinah, zato se prilagodijo vsem kritinam, ki se pri nas običajno vgrajujejo. Snegolove preverjajo z mehanskimi meritvami in preizkušajo s testom oprijemljivosti barve, ki potrjuje dober oprijem barve na osnovni material. V letu 2003 so proizvodnjo razširili z elektrostatičnim prašnim barvanjem kovin, zato lahko snegolove izdelajo v različnih barvnih odtenkih.